FAQ

Welke tijden is TomoFair Amsterdam 2018 geopend?

TomoFair Amsterdam 2018 is op zaterdag 6 januari en zondag 7 januari van 09:00u tot 17:00u. TomoFair Amsterdam 2018 is in het WFC, Koningin Wilhelminaplein 13 te Amsterdam.

Wat kost een kaartje?

Een ticket via de online voorverkoop kost € 4,99 voor zondag, €5,99 voor zaterdag en €7,99 voor een ticket dat het hele weekend geldig is.

Indien beschikbaar, zijn er ook nog kaarten verkrijgbaar aan de dagkassa. Prijs is nog niet bekend. Check www.TomoTickets.nl voor het bestellen van tickets.

Kinderen in een buggy, kinderwagen etc, personen in een rolstoel, scootmobiel en alle anderen die niet zelfstandig kunnen voortbewegen of zelfstandig het event kunnen bezoeken, mogen gratis naar binnen.

Hoe kan ik het beste naar jullie toekomen?
Wij vragen al onze bezoekers nadrukkelijk om met de trein te komen! Er is een station op 5 minuten loopafstand. Je wordt letterlijk voor de deur afgezet als je uitstapt op station Amsterdam – Lelylaan.

Met de auto kan ook. Navigeer naar “Koningin Wilhelminaplein 13” in Amsterdam. Volg dan de borden “World Fashion Center” voor de parkeergarage. Parkeren kost maximaal €10,- per dag als je jouw ticket via de kassa van Tomo koopt. Er zijn ruim voldoende plekken beschikbaar.

Mindervalide bezoekers kunnen worden afgezet bij de kiss-and-ride plek. Er zijn twee invalideparkeerplaatsen beschikbaar.

Voor meer informatie over bereikbaarheid: routepagina

Wat kost parkeren?

Parkeren kost maximaal €10,- per dag als je parkeert in de parkeergarage van het WFC en een uitrijkaart aan de kassa van Tomo koopt.

Wanneer ontvang ik mijn ticket?

Alle tickets worden verstuurd direct na het bestellen. Ontvangen kan maximaal 1 uur duren. Indien je aan het einde van de dag nog steeds geen ticket hebt ontvangen, stuur dan een mailtje naar info@yourticketprovider.nl met hierin het referentienummer van de betaling, dit nummer begint met REF00 gevolgd door zes cijfers. Adhv deze informatie zoeken zij de tickets terug in het systeem en versturen ze opnieuw. Stuur je mail uiterlijk 4 januari 2018 vóór  12:00u. Alle verzoeken verzonden na dit tijdstip kunnen niet meer in behandeling genomen worden. Bij spoed kun je hen ook bellen, check voor de gegevens www.yourticketprovider.nl

Het is natuurlijk altijd mogelijk om kaartjes te kopen aan de dagkassa. (indien beschikbaar)

Ik heb teveel tickets ontvangen?

In zeer zeldzame gevallen kan het zijn dat ons ticketsysteem één of enkele tickets te veel stuurt. Als je zo’n geluksvogel bent: het ticket werkt en je mag deze houden en gebruiken om iemand extra mee te nemen.

Ik heb een verkeerd/ niet werkend / oud mail adres opgegeven. Ik heb een typfout gemaakt bij het opgeven van mijn mailadres.

Neem contact op met www.yourticketprovider.nl uiterlijk 48 uur voor het event, niet later. Zij lossen dit voor je op.

Wat kost het eten en drinken op TomoTaste?

Tijdens TomoTaste zijn er diverse aanbieders die Japanse hapjes en drankjes verkopen. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om “gewoon” te eten.

We proberen de prijzen zo laag als mogelijk te houden, zodat iedereen zoveel als mogelijk kan proberen. Alle catering wordt aangeboden door derde partijen en stichting Tomo heeft geen invloed op de prijzen. Op dit moment zijn er nog geen prijzen bekend, maar houd rekening met ongeveer 2 tot 5 euro per portie, afhankelijk van het gerecht en de hoeveelheid.

Hoe herken ik medewerkers van Tomocon?

Shirts

De gele shirts worden gedragen door de gophers (vrijwilligers) van Tomo. Zij hebben uiteenlopende ondersteunende taken. De rode shirts worden gedragen door de ‘core staff’. Zij zijn leidinggevend over de gophers. Gophers zijn de eerste aanspreekpunt voor vragen en opmerkingen. Bootleg meldingen doe je bij de stand van Red Dot Commerce. Deze schakelt de betreffende controlerende organisatie in.

Ik wil graag kinderen meenemen naar TomoFair. Vanaf welke leeftijd dien ik een ticket te bestellen?
Kind in buggy of kinderwagen voorbij de kassa = gratis. Anders geldt de reguliere entreeprijs.

Waar kan ik tickets bestellen en hoeveel kosten deze?

Een ticket via de online voorverkoop kost € 4,99 voor zondag, €5,99 voor zaterdag en €7,99 voor een ticket dat het hele weekend geldig is.

Indien beschikbaar, zijn er ook nog kaarten verkrijgbaar aan de dagkassa. Prijs is nog niet bekend. Check www.TomoTickets.nl voor het bestellen van tickets.

Kinderen in een buggy, kinderwagen etc, personen in een rolstoel, scootmobiel en alle anderen die niet zelfstandig kunnen voortbewegen of zelfstandig het event kunnen bezoeken, mogen gratis naar binnen.

Het is niet mogelijk om reserveringen na 1 november 2017 nog te annuleren. Op reeds gereserveerde of verkochte tickets vindt geen restitutie plaats.

Ik kan niet (meer) komen, maar ik heb wel al tickets.

Uiteraard vinden we dit erg vervelend voor je en we hopen dat je toch nog een mogelijkheid hebt om te komen. We geven helaas geen geld, tegoedbonnen of tickets voor andere evenementen terug voor niet gebruikte tickets. Maak er iemand anders blij mee of verkoop ze door aan je vrienden. Tickets voor TomoFair Amsterdam 2018 mag je gewoon doorverkopen indien je dezelfde prijs vraagt als je er voor betaald hebt.

 

Ik heb mijn ticket binnen gekregen via de mail. Kan ik de barcode via mijn smartphone laten scannen?

Ja, inmiddels kan dit! Neem de aparte rij voor mobiele tickets. Deze rij is helaas iets langer dan de reguliere rij. Zorg dat je de tickets klaar hebt staan zodat er meteen gescand kan worden.

Let wel op: je scherm moet op maximale helderheid staan, je scherm mag niet gebarsten zijn, geen screenprotector aanwezig en geen reflecterend scherm (gebogen randen schermen van Samsung).

Wat is TomoTaste?

Ook deze editie hebben we weer een gezellig horecaplein geregeld. Hier staat alle live cooking horeca. Dit betekend dus dat het eten bereid wordt, terwijl je staat te wachten. Je kunt dit dus (in veel gevallen) ook zien.

TomoTaste is dus gewoon toegankelijk zonder extra entree. Het terras is overdekt.

Mag ik eigen consumpties meenemen?

Ja zeker! Je mag eigen consumpties gewoon mee naar binnen nemen, je mag ze alleen binnen niet nuttigen. Het nuttigen van zelf meegebrachte consumpties is een overtreding van de huisregels. Er vindt geen tascontrole plaats.

Tijdens TomoFair Amsterdam 2018 kun je op diverse plekken lekker (Japans) eten kopen. Check hiervoor de plattegrond bij binnenkomst. Op TomoTaste worden de gerechten zelfs live voor je bereidt. TomoTaste is gratis toegankelijk met je TomoFair ticket.

Mag ik een tas meenemen?
In het hele complex zijn tassen gewoon toegestaan.

Is er een bewaakte garderobe aanwezig?
Nee, garderobe is onbewaakt, onbemand en gratis. Achterlaten van je jas is op eigen risico.

Ik wil als journalist naar TomoFair komen. Hoe meld ik me aan?
Pers kan zich aanmelden via mark@tomocon.nl .

Ik ben jonger dan 13 jaar, mag ik naar TomoFair?
Natuurlijk, iedereen is welkom! Maar als je jonger bent dan 13, moet je vergezeld worden door een volwassene en toestemming hebben van je ouder of voogd.

Kan ik bij TomoFair betalen met je pinpas?
Ja, dat hebben we geregeld. Bij de kassa kun je pinnen. Bij de standhouders verschilt het per stand of zij wel of geen pin-automaat hebben. Geld opnemen kan NIET bij de kassa, maar wel (beperkt) bij de stand van Red Dot Commerce en beneden bij de ABN-AMRO geldautomaat.

Kan ik geld opnemen / pinnen?

Ja, dat hebben we geregeld. Bij de kassa kun je pinnen. Bij de standhouders verschilt het per stand of zij wel of geen pin-automaat hebben. Geld opnemen kan NIET bij de kassa, maar wel (beperkt) bij de stand van Red Dot Commerce en beneden bij de ABN-AMRO geldautomaat.

Mag ik tijdens TomoFair een cosplay wapen meenemen?
Regels zijn als volgt. Wapens mogen mits:

1) Nep en als zodanig herkenbaar.
2) Niet gevaarlijk/hinderlijk zijn voor andere bezoekers.
3) Alleen zachte materialen gebruikt zijn (zoals schuim en worbla).

Lees hier ook over bij onze huisregels.

Kan ik TomoFair bezoeken met een rolstoel?
Ja, dit is mogelijk. Alle ruimtes zijn met een rolstoel toegankelijk. Houd er rekening mee dat er slecht 1 invalidentoilet is. Het kan zijn dat er dus wat langer gewacht moet worden. Bij de entree spreek je de dienstdoende beveiliger aan. Deze kan er voor zorgen dat jij en je vrienden de lift kunnen gebruiken.

 

Ik heb een vraag die hier niet bij staat.
Stuur dan een mail via het contact formulier of via info@tomocon.nl.